Att flytta tillfälligt utomlands för studier.

Magasinering av bohag

Att tillfälligt flytta till utlandet eller någon annan ort långt bort blir lättare om man magasinerar sin bostad. Då slipper man att flytta med sig ett större lass och sparar pengar. Att magasinera är lätt och det är bara att höra av dig till en flyttfirma i Stockholm. Detta företag kommer hem till dig och packar ner allt åt dig i lådor, lyfter ut och magasinerar. En magasineringslokal är kontrollerad på flera olika sätt. Temperaturstyrning så det är alltid jämn temperatur. Det finns även jämn ventilation som ser till att det inte blir fuktigt och mögligt. Med andra ord så kommer det inte att lukta morfars gamla torp när du hämtar dina prylar. Securitas eller annat vaktbolag kontrollerar och övervakar så ingen kommer och lånar dina prylar på obestämd tid.
Lådorna som används är ordentliga trälådor som inte går itu så lätt om det skulle ske någon naturkatastrof. För det bästa med en magasinering är att allt är försäkrat om företaget fått packa ner allt själva.
Packar man själv i egna lådor så är enbart lådorna försäkrade och inte innehållet. I dessa fall får man ta och höra av sig till sitt hemförsäkringsbolag och ta reda på vad din försäkring täcker. Oavsett så är det alltid bättre än att stoppa ner allt i en källare någonstans.