Vad ska du välja för hårprodukter och märken?

Att det inte är helt lätt att välja hårprodukter för lockigt hår är väl ingen hemlighet. Det är många som känner att de tycks prova exakt allt, men att inget blir riktigt bra. Därför är det många som känner att de alltid går runt med frizzigt hår och trötta lockar. Men det finns produkter du kan använda dig av för att hjälpa håret att hålla formen!

Se till att ditt hår hålls återfuktat. För ett lockigt hår så behövs mer olja och mycket fukt. Detta eftersom hårbottens naturliga oljor ofta inte klarar sig ner till topparna. Se till att använda produkter som hjälper dig med detta. Living Proof brukar vara uppskattat bland personer som har vågigt eller lockigt hår. Olaplex har också produkter som brukar passa ett lockigt hår lite bättre. T. ex Olaplex no 3 som är en stärkande behandling. Kombinerat med andra produkter brukar håret få det som det behöver.

Övriga tips
· Undvik att styla håret med plattång, locktång och hårfön om du inte har värmeskydd i håret. Det sliter för mycket.
· Borsta inte håret när det är blött om du inte har en utredningskam tillsammans med balsam eller annan utredande produkt.
· Undvik toffsar av material som inte är siden. Dessa har mycket friktion och sliter. De toffsar med metallspänne sliter särskilt mycket på håret.
· Blek inte håret om du kan undvika det och framför allt inte hemma.
· Gå alltid till en frisör om du vill bleka eller färga håret.
· Klipp dig regelbundet. Detta eftersom en trasig hårtopp inte kommer att laga sig själv utan endast bli värre.

Med dessa tips hoppas vi att du kommer att få ett starkare hår och håller sig i gott skick. Kom ihåg att hårvård är en resa och inte ett resultat – ibland kommer ditt hår vara finare och ibland lite slitnare.