Ansiktsbehandling mot pigmentfläckar

Ett av de vanligast hudproblemen som många drabbas av är pigmentförändringar av olika slag. Det är något som kan uppstå av lite olika anledningar, bland annat orsakat av solskador och melasma (något som många gravida kan få, även du som äter p-piller ökar risken för melasma i huden). Just melasma kan dock utvecklas hos i alla i olika åldrar utan att graviditet eller p-piller finns med i bilden. Enkelt beskrivet kan melasma beskrivas som ”fläckar” i huden. Med rätt ansiktsbehandling kan du dock få bukt på problemet genom säkra och effektiva ansiktsbehandlingar.

Hur ser pigmentfläckar ut?

Precis som med mycket annat kan pigmentfläckar skilja sig i sitt utseende, så ett exakt svar är svårt att ge. Men många får pigmentförändringar som liknar fräknar medan andra får större områden i huden som drabbas av mörkare fläckar. Vissa får bara några enstaka fläckar och de kan vara varierande i färg, allt från mörkbruna till väldigt ljusa. Likaså kan formen skilja sig från person till person. Pigmentfläckar behöver inte vara koncentrerade till ansiktet utan kan finnas på andra ställen på kroppen men vanligtvis uppkommer de kring hals, rygg och handryggar.

Behandlingar för pigmentfläckar

Två behandlingar som rekommenderas för att arbeta på pigmentfläckar är Dermapen och Cosmelan. Med dermapen kan pigmentfläckarna på ett effektivt sätt tas bort samtidigt som du får en jämnare hudton, yta och förstorade porer minskas vid den här behandlingen.

Cosmelan är en annan ansiktsbehandling som också är effektiv mot pigmentförändringar. Den reducerar fläckar som har orsakats av melanin i ansitket. Detta är en av de mest effektiva ansiktsbehandlnigarna när det kommer till melasma och pigmentfläckar. Det är även en bra ansiktsbehandling för dig som önskar få en mer jämn hudton och ökad elasticitet i huden. Behandlingen går ut på att stimulera hudens cellförnyelse men samtidigt bryta ner ytskiktet för att uppnå önskat resultat.

Om du inte riktigt vet vilken metod som skulle passa din hud bäst rekommenderar vi att du kontaktar din klinik för en konsultation innan ett beslut tas.