Nikotinpåsar för alla

Nikotinpåsar har blivit ett väldigt populärt alternativ till vanligt snus och det är inte svårt att förstå varför. De kommer i en mängd olika smakkombinationer och innehåller dessutom ingen tobak, vilket gör dem till ett hälsosammare val. Här kommer vi att förklara lite om vad nikotin och nikotinpåsar är samt tipsa om några populära prillor som innehåller låga nikotinhalter.

Vad är en nikotinpåse?

Ett bra sätt att beskriva en nikotinpåse är att jämföra det med ett nikotintuggummi fast i snusform. Både en nikotinpåse och ett nikotintuggummi innehåller tuggummibas, naturliga växtfibrer, smaksättare, nikotin, mineraler och sötningsmedel. Vad som gör nikotinpåsar till ett bättre val än vanligt snus och rökning är att de är helt tobaksfria, de missfärgar inte tänderna och påverkar inte kroppens luftvägar som rökning, vaping och e-cigg gör.

Vad är egentligen nikotin och hur tas det upp av kroppen?

Nikotin är ett naturligt förekommande ämne som finns i tobaksplantor där det fungerar som ett slags försvar för att skydda växten mot insekter. Nikotin klassas som en alkaloid vilket är en samling av ämnen som förekommer i vissa plantor i växtriket. Oftast har de någon form av medicinsk effekt på både människor och djur. Även koffein och morfin är exempel på alkaloider. Visste du att tobaksplantan är besläktad med potatisväxter? Både potatisar, tomater och andra arter som tillhör den växtfamiljen innehåller små mängder av nikotin. När du snusar eller använder nikotinpåsar så tar kroppen upp nikotinet via munnens slemhinna. Sedan förs det via blodomloppet upp till hjärnan. Det är när nikotinet frigörs i kroppen som hjärnans belöningssystem aktiveras. Då upplever många en lugnande och upplyftande effekt samt en känsla av välbehag.

lyft Nicotine pouches, eller nikotinpåsar som vi oftare säger på svenska, kommer i flera olika styrkor och smaker. En nikotinpåse kan innehålla så lite som 3 mg nikotin/prilla upp till 18-20 mg/prilla.

Populära nikotinpåsar med max 4 mg nikotin per prilla

Eftersom efterfrågan för tobaksfria nikotinpåsar ökar väldigt snabbt så kommer det ständigt nya märken och smakkombinationer. För att hitta just din favorit är det bäst att prova dig fram. För att få hjälp på traven så kommer vi här att presentera några av de mest populära nikotinpåsarna som tillhör den svagare kategorin och som har max 4 mg nikotin/prilla.

ON! CITRUS 3 MG Nicotine pouches

On! citrus är torra, vita, tobaksfria nikotinpåsar som har citronsmak. De innehåller bara 3 mg nikotin per påse och kommer i miniformat vilket gör dem till ett perfekt val för dig som vill vara diskret och inte vill att det vare sig ska kännas eller synas mycket.

ZYN COOL MINT DRY Nicotine Pouches

Ett annat populärt val är smaken cool mint från tillverkaren Zyn. Nikotinpåsarna har smak av kall mentol blandat med friska inslag av pepparmint. Prillorna innehåller 3 mg nikotin/styck, är torra och i normal storlek.

ZYN CITRUS Nicotine Pouches

För dig som gillar spännande citrussmaker så kan Zyn citrus vara ett bra alternativ. De smakar fräscht av citrongräs och har även inslag av apelsin. De innehåller 3 mg nikotin/prilla, är i slim-format och torra så att de inte rinner så snabbt.

VALØ LIME & CLOUDBERRY Nicotine Pouches

Här har du en annorlunda smakkombination som påminner om naturen. Nikotinpåsarna har smak av hjortron och lime vilket ger en trevlig sötma och en hint av skarphet från limen. Prillorna innehåller 4 mg nikotin per påse.

GRANT HEMP SLIM LIGHT

De här prillorna har en naturlig hampasmak med nötiga inslag och dessutom en svag underton av mint. De innehåller 4 mg nikotin per påse och är lite fuktigare än de andra smakerna vi nämnt. En naturlig, rolig och spännande smakkombination.

X-15 CAPPUCCINO VANILLA

Här får du en krämig kaffesmak med inslag av söt vanilj och även en hint av karamell. En perfekt smakkombination som många tycker om. Varje påse har 4 mg nikotin och prillorna kommer i slim-format.